Over Cinema Delicatessen

Cinema Delicatessen startte in 2004 als eerste distributeur met het digitaal uitbrengen van films. Sindsdien brengt Cinema Delicatessen jaarlijks tien tot vijftien documentaire films uit. De focus ligt op documentaire films van hoge artistieke en inhoudelijke kwaliteit die niet vanzelfsprekend commercieel uit te brengen zijn, en de films worden dan ook consequent hoog gewaardeerd door pers en publiek. Enkele van de documentaires die Cinema Delicatessen in recente jaren uitbracht: I Am Not Your Negro, Joshua Oppenheimers tweeluik The Act of Killing en The Look of Silence, Oscarwinnaar CITIZENFOUR, Sergei Loznitsa’s Maidan en The Event, Leonard Retel Helmrichs Indonesië-trilogie, bioscoophits Sergio Herman: Fucking PerfectLouis Theroux: My Scientology Movie en Kedi, IDFA-winnaars Het Nieuwe Rijksmuseum: De film‘Nu verandert er langzaam iets,  A Strange Love Affair with Ego en Those Who Feel the Fire Burning, de debuutfilm van groot talent Morgan Knibbe (zie onze showreel!).

Naast vertoningen in filmtheaters is Cinema Delicatessen in het bijzonder gespecialiseerd in bijzondere filmevenementen om zo aandacht te genereren voor specifieke doelgroepen en niches. Dit varieert van vertoningen van L’Amour des Moules met een bord mosselen op schoot, een speciale tour met De Stem van de Meester waarbij hoofdpersoon en countertenor Oscar Verhaar enkele live optredens heeft gegeven, tot een samenwerking met Mister Kitchen met een uniek kookboek met 10 recepten van sterrenchefs bij de DVD El Bulli: Cooking in Progress. Een groot aantal titels is inmiddels ook online te zien!

Tenslotte fungeert Cinema Delicatessen als belangrijk adviesorgaan voor jong talent, nieuwe filmmakers, alsook buitenlandse filmmakers voor wie de filmdistributie in Nederland lastig te doorgronden is.

Cinema Delicatessen is:
Anne Vierhout | Algemeen Directeur
Daan Vermeulen | Marketing en Acquisitie
Safirah Dijkstra | Marketing en PR
Yosha Margherita | Booking en Sales
Edgar Witteveen | Boekhouding

Contactgegevens:
De Kempenaerstraat 11-B
1051 CJ Amsterdam
Telefoon: 020-4207123
info@cinemadelicatessen.nl

IDFA
Cinema Delicatessen en IDFA werken samen in de uitbreng van films in de bioscoop, waaronder het jaarlijkse The Best of IDFA on Tour, en hebben tevens gezamenlijke DVD en VOD label IDFA’s Delicatessen, waarop zowel nationale als internationale parels worden uitgebracht.

DALTON
Cinema Delicatessen heeft een intensieve samenwerking met Dalton Distribution, dat de documentaires uit onze catalogus vertegenwoordigt op Belgisch grondgebied en vice versa.