Morgen opent de documentaire Weiner Docfest, het eerste ‘grensoverschrijdende documentaire film festival’. De tweede editie van Docfest heeft 15—18 sept 2016 in het #Sphinxkwartier van Maastricht en organiseert naast documentaire vertoningen tevens q&a’s, masterclasses en workshops.

Op donderdag wordt Weiner gratis ’s avond als openingsfilm vertoond in meerdere zalen. De film roept volgens Richard Dols, een van de twee organisatoren van het festival, de ander is Ron van der Bolt, veel vragen op: “Die film roept vragen op als: wat mag een politicus wel en niet doen? Maar ook: wat is de rol van de media in deze affaire? Wat is humaan? Wat zijn gezonde omgangsvormen?” (lees het complete interview met De Filmkrant hier)

Naast Weiner zullen nog drie films uit onze catalogus te zien zijn: IDFA-publieksprijswinnaar Sonita zal een aantal maal worden vertoond, waaronder een bijzondere screening met optreden van de Afghaanse rapper Ghullam. Een andere IDFA-winnaar, Ninnoc, die eerder in onze Best-of-IDFA Tour het land doorreisde, zal meerdere malen te zien zijn, waaronder op de Floating Cinema. Tenslotte zal A Haunting History, recent nog genomineerd voor een Gouden Kalf, met een Q&A te zien zijn.

Meer informatie over het programma vind je op de website van Docfest.