Wakker in een boze droom, de documentaire geregisseerd door Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster, die op IDFA eerder de prijs voor beste Nederlandse documentaire in de wacht sleepte, is nu te koop op dvd.

Wakker in een boze droom tackled het gevoelige onderwerp van borstkanker.
Bij Ingrid, Vicky en Sabrina toont zich borstkanker in verschillende gedaanten. De vaak zware behandelingen die zij ondergaan zijn een tijdelijke etappe naar de gehoopte genezing. Maar ook hun gevoel voor eigenwaarde staat op het spel. Ze voelen zich in hun vrouwelijkheid aangetast, beschadigd en onzeker. Wakker in een boze droom laat op persoonlijke en intieme wijze zien hoe de vrouwen en hun partners proberen weer vat te krijgen op het leven. Zonder commentaar en interviews volgt de film Ingrid, Vicky en Sabrina die door de behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor pijnlijke keuzes gesteld worden. Hoe rapen ze de scherven weer bij elkaar en wie helpt hen daarbij? Hoe dragen zij en hun partners de angst om een onzekere toekomst?
Ingrid, Sabrina en Vicky gaan de ziekte met de moed der wanhoop, uithoudings-vermogen en humor te lijf. Wakker in een boze droom is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.

De DVD, die op het gezamenlijke label van Cinema Delicatessen en IDFA (IDFA’s Delicatessen) wordt uitgebracht, is o.a. verkrijgbaar opĀ bol.com

De Nederlandse pers:
Een afgewogen, ontroerende, en vooral intieme documentaire, zonder ook maar een zweempje voyeurisme.’ – De Volkskrant (****)
‘Dit mooie, intieme en verassend humoristische vrouwenportret gaat vooral over het zoeken naar een nieuwe balans en biedt daarmee veel troost.‘ – Trouw (****)