Filmthuis, de online zaal van het filmtheater gaat vanaf 24 maart officieel van start in 13 theaters. De eerste film die via Filmthuis wordt aangeboden is Transit Havana. Cinema Delicatessen brengt de documentaire van Daniel Abma en Alex Bakker over transgenders op Cuba op 24 maart tegelijk uit in de bioscopen en op Filmthuis via de websites van Het Ketelhuis, LantarenVenster, Chasse Cinema, De Balie, Filmtheater ’t Hoogt, Filmtheater Hilversum, Concordia en LUX.

Filmthuis
Filmthuis is de nieuwe online zaal van het filmtheater. Vanaf maart zie je speciaal geselecteerde films die in 13 filmtheaters draaien, ook gelijktijdig thuis in de online zaal. Via je TV, laptop, tablet of smartphone kan dat 24 uur per dag.  Geen tijd om de deur uit te gaan, bezoek het filmtheater dan ook eens vanuit huis. Het filmaanbod wordt bepaald door je filmtheater en voor € 8,50 per film zie je de nieuwste films. Betalen kan met iDeal, PayPal of creditcard.

Over Transit Havana – Nieuwe helden van de Cubaanse Revolutie 
Op uitnodiging van Mariela, de dochter van de Cubaanse president Raúl Castro, vliegen een Nederlandse en een Vlaamse plastisch chirurg één keer per jaar naar Havana om transgenders te opereren. In het verlengde van de socialistische revolutie, met zijn idealen van emancipatie en zelfverwezenlijking, heeft Mariela Castro een staatsprogramma voor transgenderzorg opgezet. De transgenders krijgen gratis hormonen, operaties en een nieuwe identiteit. De slogan van de campagne is ‘homofobia no, socialismo si!’
Transit Havana – Nieuwe helden van de Cubaanse Revolutie toont een verrassende kant van het eiland vol paradoxen dat zelf ook in transitie is.
Regie: Daniel Abma, scenario: Alex Bakker.

De film gaat 19 maart in première op Movies that Matter en draait 20 maart op de Roze Filmdagen.

Filmthuis wordt mede mogelijk gemaakt door EYE, het Filmfonds en ondersteund door Cineville.