Vrijdagavond heeft Morgan Knibbe met Those Who Feel the Fire Burning beide nominaties voor de Gouden Kalveren – de belangrijkste Nederlandse filmprijzen – verzilverd. Those Who Feel the Fire Burning kreeg zowel het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire als die voor Beste Sound Design.

De Gouden Kalveren werden vrijdagavond tijdens het Gala van de Nederlandse Film uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht ter afsluiting van het Nederlands Film Festival, dat tevens live te volgen was op NPO 3. Knibbe mocht als eerste het podium op om de prijs voor Beste Lange Documentaire in ontvangst te nemen. Taco Drijfhout en Vincent Sinceretti volgden voor de prijs voor Beste Sound Design.

Those Who Feel the Fire Burning verbeeldt in een onconventionele, poëtische vorm een ernstig maatschappelijk probleem: het uitzichtloze van vluchtelingen die vast zitten aan de rand van Europa. Eerder won Those Who Feel the Fire Burning op het NFF al de prijs van het Forum van de Regisseurs. Ook werd de film vorig jaar al genomineerd tijdens het IDFA en won deze diverse prijzen waaronder Beste Lange Documentaire op het Guanajuato International Film Festival.

Those Who Feel the Fire Burning is geproduceerd door BALDR Film en is inmiddels ook op DVD verkrijgbaar (o.a. via Bol.com).