Op 9 mei organiseren we in samenwerking met Het Ketelhuis in Amsterdam een wel heel bijzondere vertoning van prachtdocumentaire The Bastard.

Het herenigen van familieleden is mooi en dankbaar werk. Maar wat doe je daarna? In The Bastard ontdekken een Friese fietsenmaker en een Ethiopische terdoodveroordeelde dat ze dezelfde vader hebben. Ze zijn vastberaden om ook hem weer met zijn zoon te verbinden. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Gescheiden geschiedenissen, soms vol oorlogen, armoede, onderdrukking en immigratiewetten, kunnen werkelijke hereniging in de weg staan.

Na vertoning van de film gaan we in gesprek met hoofdpersoon Michiel Hoek, Jan Peter van Suchtelen en Derk Bolt. Van Suchtelen bracht als Rode Kruis-medewerker de halfbroers Hoek en vele andere mensen (opnieuw) met elkaar in contact. Derk Bolt doet hetzelfde als maker van het programma Spoorloos. Hoe benader je iemand die misschien niet gevonden wil worden? En wat kun je doen om een werkelijke hereniging tot stand te brengen?

Kaarten: €10 | Cineville geldig (meer info).