In samenwerking met IDFA brengt Cinema Delicatessen Weiner op 29 september als IDFA Preview uit in de bioscopen. “The best documentary about a political campaign ever made” werd op Sundance bekroond met de Grand Jury Prize.

In 2011 moet Anthony Weiner als lid van het Huis van Afgevaardigden aftreden na het seksting schandaal Weinergate. Twee jaar later besluit de Democraat, getrouwd met Hillary Clintons rechterhand Huma Abedin, een comeback te maken en stelt hij zich kandidaat voor het burgemeesterschap van New York City. Filmmakers Josh Kriegman en Elyse Steinberg krijgen toestemming de campagne op de voet te volgen met onbelemmerde toegang tot Weiner, zijn familie en zijn campagneteam. De film documenteert zo een politieke afgang van epische proporties. Weiner blijkt onverbeterlijk en moet weer door het stof als hij toegeeft dat de nieuwe beschuldigingen van seksting kloppen. Terwijl de media zich op het schandaal storten, probeert Weiner te redden wat er te redden valt. De toenemende druk en de verlammende 24-uurs berichtgeving maken echter een definitief einde aan zijn politieke aspiraties.

Weiner balanceert behendig op de smalle lijn tussen politieke komedie en persoonlijke tragedie. De film legt tegelijkertijd de overmoed van de voormalige congresman bloot en de onmenselijke manier waarop de media zich op zijn familie storten. Tegen de achtergrond van een luidruchtig en bruisend New York, toont de documentaire haarscherp, met humor en pathos, een verbijsterende politieke campagne. Bekijk de trailer.

De pers over Weiner:

Guardian ★★★★: “An unsparing portrait of politics and a gift that keeps giving.”

New York Post: “Weiner has drama, laughs and surprises. It’s the full package.”

Variety: “A rollicking and never-dull insider’s view of a political campaign.”

Screen International: “Slickly packaged but also consistently entertaining.”

Rolling Stone: “At once a portrait of media sensationalism, a marriage under fire, and a city that felt betrayed by its best hope.”

Indiewire: “The best documentary about a political campaign ever made.”