Op zondag 31 juli zal regisseur Pieter van Eecke aanwezig zijn bij een speciale voorpremière van zijn bijzondere documentaire Samuel in the Clouds in het EYE Filmmuseum.

Van Eecke zal deze avond dieper ingaan op zijn klimaatfilm met adembenemende beelden van de Boliviaanse Andesgebergte. Onder andere zal hij zijn filmproces bespreken, zijn relatie met liftbediende en focus van de film Samuel, en natuurlijk de klimaatdreiging die niet alleen van toepassing is voor Bolivia, maar voor de gehele wereld. Een bijzonder evenement, waarin men niet alleen de kans krijgt om deze bijzondere film te zien, maar ook om brandende vragen te stellen.

De documentaire van de Vlaamse regisseur ging in première op het MOOOV filmfestival in België en werd daar bejubeld door de pers: De Morgen noemde de film ‘fantastisch’ en Knack vond het ‘een absolute must-see’. Ook de eerste Nederlandse pers is zeer lovend: ‘Samuel in the Clouds laat indrukwekkend zien wat dikke klimaatrapporten niet lukt: de impact van klimaatverandering op het leven van de individuele mens’ (De Filmkrant, ★★★★).

De voorpremière begint om 19:00 in het EYE filmmuseum, en wordt geleid door filmjournalist Barend de Voogd. De film zal engels ondertiteld zijn, en ook de Q&A zal in het engels uitgevoerd worden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van EYE, en aan de kassa.

Houd voor meer speeltijden en –plaatsen van Samuel in the Clouds de filmpagina in de gaten.