Vanaf donderdag 2 maart zal Zaatari Djinn in de filmtheaters te zien zijn. In dat kader organiseren wij in samenwerking met De Balie en Rialto twee mooie speciale vertoningen met nagesprek. Op zondag 26 februari zal de vertoning (aanvang 19.00) van de documentaire worden gevolgd door een nagesprek met regisseur Catherine van CampenHenk van Veldhuizen (front officer Amsterdam in Vluchtelingenkamp Al Za’atari, Jordanië) en Wilko Koning (projectleider ‘Riolering en Hygiëne’ bij Wereld Waternet, o.a. Za’atari vluchtelingenkamp). Meer informatie over de vertoning is te vinden op de website van De Balie.

Op zaterdag 4 maart is Catherine van Campen te gast bij Filmtheater Rialto in het maandelijkse ‘Docupodium’. Na de vertoning (aanvang 16.00) zal de regisseuse in gesprek gaan met Peter Delpeut. Meer informatie over de vertoning is te vinden op de website van Rialto.

De documentaire die zich afspeelt in het vluchtelingenkamp Zaatari, ging eerder in wereldpremière op IDFA en zal tevens te zien zijn tijdens het Movies that Matter Festival (24 maart t/m 1 april).