De eerste films van Movies that Matter Festival 2021 zijn vandaag bekend gemaakt!

Shadow Game en Desert Paradise zijn geselecteerd voor de Dutch Movies Matter competitie. Volgens het festival tonen deze twee documentaires ons de grote politieke en economische gevolgen van de manier waarop we de wereld indelen. Zowel Shadow Game als Desert Paradise zullen wij later dit jaar uitbrengen. Movies that Matter Festival 2021 vindt plaats van 16 t/m 25 april, in filmtheaters én online. Wij kijken er enorm naar uit!

Shadow Game – Eefje Blankevoort en Els van Driel
In Shadow Game nemen jonge vluchtelingen de kijker mee op hun reis door Europa. Ze spelen, zoals ze zelf zeggen, een ‘game’ waarin ze door een schaduwwereld moeten reizen waarin het gevaar bestaat uit mijnenvelden, beren, snelstromende rivieren, smokkelaars en grenswachten. Een indrukwekkende documentaire vol verhalen van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest.

Desert Paradise – Ike Bertels
Een welvarend en gelukkig diamantstadje in het zuiden van Namibië wordt gedwongen na te denken over zijn toekomst nu de mijnen zijn leeggehaald. Zijn de achterblijvers in staat het stadje op een nieuw spoor te zetten? Desert Paradise is een observerende documentaire, die de bewoners en het adembenemende landschap hun eigen verhaal laat vertellen.
Het persbericht over deze eerste selectie van Movies that Matter lees je hier.