Afgelopen week is in Vlissingen de 17e editie van het internationale film festival Film by the Sea van start gegaan. Zowel Sergio Herman, FUCKING PERFECT als Stand By Your President zijn tijdens het festival te zien, beiden in de ochtend van zaterdag 19 september.

Sergio Herman, FUCKING PERFECT volgt de Zeeuwse rock ’n roll topchef in een bewogen jaar van zijn leven, van de aankondiging van de sluiting van zijn restaurant in Sluis tot het definitieve, emotionele afscheid en de opening van een nieuw restaurant. Een indringend portret van een culinair genie dat het koken tot kunst heeft verheven. Een onthullend verhaal over perfectionisme, ambitie en offers.
Zaterdag 19 september om 10:00u in Zaal 1.

Stand By Your President is een portret van de uit Zeeland afkomstige Sandra Roelofs, vrouw van de voormalige president van Georgië, die wordt gevolgd tijdens haar laatste jaar als first lady van het land. Roelofs en haar man zullen binnenkort weer ‘gewone’ burgers worden. De film volgt Roelofs zowel in haar officiële functie en met haar man en kinderen thuis, als op bezoek bij haar ouders in Terneuzen. Daar, op het strand van Zeeuws-Vlaanderen, kijkt ze terug op een bewogen leven en huwelijk. Zal ze haar oude leven missen? En wat wordt haar nieuwe doel, haar nieuwe droom?
Zaterdag 19 september om 10:00u in Zaal 2.

Kaarten voor de films zijn via de website van Film by the Sea te koop.

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur, dat elk jaar gehouden wordt in Vlissingen. Er worden bekende en minder bekende films getoond, competities gehouden, lezingen en concerten gegeven.