Vanaf 2 juni is het schitterende boek Burma Storybook verkrijgbaar op de website www.burmastorybook.com, de ‘betere boekhandels’ en in Rotterdam bij boekhandel Van Gennep en de Kunsthal. Het foto- en poëzieboek is gemaakt door de documentairemakers Corinne van Egeraat en Peter Lom, in samenwerking met de gerenommeerde fotografe Dana Lixenberg.

Het foto- en poëzieboek Burma Storybook portretteert zeventien bekende Birmese dichters in beeld en tekst. Hun poëzie en hun verhalen over schrijven tijdens de bijna zestigjarige militaire dictatuur en de huidige, historische democratische transitie geven een onthullend beeld van hun land. Corinne van Egeraat en Peter Lom geven Burma Storybook uit in eigen beheer. Het foto- en poëzieboek is gemaakt in navolging van de gelijknamige, succesvolle film, die op het International Film Festival Rotterdam in première ging en vervolgens in de Nederlandse bioscopen draaide. Momenteel wordt de documentaire vertoond op filmfestivals over de hele wereld.

In Nederland is er naast de release van het boek nog een aantal aan de film gerelateerde evenementen:

  • Vrijdag 2 juni: vertoning van de director’s cut versie (extra lang) van de documentaire Burma Storybook, in het Rotheater in Rotterdam, om 13 uur – tijdens het Poetry International Festival. In aanwezigheid van de filmmakers en dichteres Mae Yway, signeer sessie boek na afloop. (meer info)
  • Zondag 4 juni: vertoning van Burma Storybook in poëzie cafe en podium Perdu in Amsterdam, 16 uur. In aanwezigheid van Dana Lixenberg, Minka Nijhuis, de filmmakers en dichteres Mae Yway, signeer sessie boek na afloop. (meer info)
  • Burma Storybook in de Kunsthal Rotterdam – tentoonstelling nog te zien tot 20 augustus 2017. (meer info)
  • Framing The Transition – tentoonstelling in Humanity House Den Haag – tot en met 18 juni. (meer info)