Feestelijke première Sergio Herman, FUCKING PERFECT

Maandagavond (9 maart) is de documentaire Sergio Herman, FUCKING PERFECT feestelijk in première gegaan in EYE in Amsterdam. In aanwezigheid van Sergio zelf, zijn vrouw Ellemieke en hun twee zoontjes van vijf en zes evenals andere genodigden en pers werd de film voor het eerst op het grote doek in de Nederlandse bioscopen vertoond.

In Sergio Herman, FUCKING PERFECT neemt Topchef Sergio Herman op het hoogtepunt van zijn carrière een radicale beslissing: hij sluit de deuren van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Het ritme van dag in dag uit, achttien uur per dag in de keuken zwoegen breekt hem op; hij heeft nauwelijks tijd voor zijn kinderen, vrouw, familie en  vrienden. Stilzitten kan hij niet, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging.

Sergio Herman, FUCKING PERFECT volgt de rock ’n roll chef in dit bewogen jaar van zijn leven, van de aankondiging van de  sluiting tot het definitieve, emotionele afscheid van zijn restaurant. Een indringend portret van een culinair genie dat het koken tot kunst heeft verheven.

De documentaire is vanaf komende donderdag in de bioscoop te zien.

Lees hier een kort premièreverslag op Nu.nl.