Traditiegetrouw hebben Cinema Delicatessen en IDFA de handen weer ineen geslagen om een mooi programma samen te stellen dat onder de noemer ‘The Best of IDFA on Tour’ door het land reist. Zoals elk jaar is het weer een divers programma geworden van prijswinnaars van over de hele wereld. Dit jaar bestaat The Best of IDFA on Tour uit:

//Children of the Mist van Diem Ha Le (92’), winnaar van de IDFA Award for Best Directing in de International Competition
In de mistige bergen van Noord-Vietnam worstelt een Hmong-tienermeisje met opgroeien. Meisjes in Di’s traditionele cultuur trouwen soms al op hun veertiende. Maar Di gaat naar school en leert daar dat het anders kan.

// O, Collecting Eggs Despite the Times van Pim Zwier (80’), winnaar van de IDFA Award for Best Directing in de Envision Competition
Fascinerende archieffilm over oöloog Max Schönwetter, de man die zijn leven wijdde aan de eierkunde. 19.206 prachtexemplaren verzamelde hij, van kleine grasmuseitjes tot die van de nandoe. Ondertussen bewoog de wereld zich richting WO II.

//Handbook van Pavel Mozhar (26’), winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary
De demonstranten tegen de herverkiezing van de Belarussische president Loekasjenko in augustus 2020 werden ongenadig aangepakt. Hun nagespeelde getuigenissen vormen een droge maar trefzekere instructievideo.

//Where are we Headed van Ruslan Fedotow (63’), winnaar van de IDFA Award for Best First Feature en de IDFA Award for Best Cinematography
De imposante, theatrale metrogangen van Moskou vormen het decor van een doorlopende tragikomische voorstelling. Kleine voorvallen en gesprekjes leveren een kleurrijk beeld op van deze ondergrondse minimaatschappij.

The Best of IDFA on Tour reist vanaf 20 januari 2021 langs filmtheaters door Nederland. Tickets zijn te koop bij de filmtheaters zelf. Het hele tourschema zal hier gepubliceerd worden.