Heartbound – A Different Kind of Love Story is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival, dat plaatsheeft van 6 t/m 16 september. Cinema Delicatessen brengt de film van Janus Metz en Sine Plambech – een coproductie van het Deense Magic Hour Films met het Zweedse Vilda Bomben en het Nederlandse BALDR Film – begin 2019 uit in de Nederlandse bioscopen.

In noordelijk Jutland leven ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. Die opmerkelijke trend startte 25 jaar geleden toen Sommai, een voormalige Thaise prostituée, trouwde met Niels uit Jutland. Sindsdien koppelt Sommai eenzame Jutse mannen aan arme Thaise vrouwen uit haar woonplaats.

De bekroonde regisseur Janus Metz (Armadillo, Borg McEnroe) en zijn vrouw, de antropologe Sine Plambech, volgden tien jaar lang vier van deze Thais-Deense stellen. Het resultaat is een intieme en aangrijpende kroniek over liefde en romantiek, dromen en tegenslagen, leven en dood en wat het begrip familie in diverse culturen inhoudt.

Eerder bracht Cinema Delicatessen met BALDR Film al de documentaires Those Who Feel the Fire Burning, Samuel in the Clouds en Ubiquity uit in de Nederlandse filmtheaters. Begin 2019 zal Heartbound te zien zijn.