Naziha’s Lente heeft naast een Gouden Kalf nominatie ook een nominatie in de wacht gesleept voor de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek! De vijfkoppige jury onder leiding van Jochem Geerdink maakte de nominaties gisteren bekend tijdens de de NFF Talkshow op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Uit het juryrapport: “Tien jaar geleden haalde Naziha Aouled al het nieuws toen de Marokkaans-Nederlandse vrouw scheidde van haar man en besloot haar tien (!) kinderen alleen op te voeden. Documentairemaakster Gülsah Dogan volgde Aouled maandenlang en maakte een prachtige film over deze vrouw die zichzelf compleet wegcijfert om haar voor galg en rad opgroeiende kinderen een goede toekomst te bieden. Een indrukwekkend portret van een dappere en mondige vrouw die tegenslag na tegenslag te verwerken krijgt, maar blijft vechten.”

De Prijs van de Nederlandse Filmkritiek wordt morgenavond uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film, vanaf 20.30u live uitgezonden door de VPRO op NPO 3. Naziha’s Lente is geproduceerd door Volya Films en won eerder de publieksprijs op het IDFA.