Op het filmfestival in Oostende zijn afgelopen zaterdag de Ensors – de Vlaamse variant van het Gouden Kalf – uitgereikt. N – The Madness of Reason van Peter Krüger werd verkozen tot Beste Film en won ook de Ensor voor Beste Muziek en Beste Montage.

N – The Madness of Reason was in totaal genomineerd voor vier prijzen. Editor Nico Leunen kreeg de Ensor voor beste montage en Walter Hus mocht de prijs voor beste muziek in ontvangst nemen voor zijn soundtrack bij de film. Voor de documentaire werkte regisseur Peter Krüger samen met de bekende Nigeriaanse auteur Ben Okri. De film volgt de rusteloze geest van de Franse avonturier Raymond Borremans die zijn levenswerk, de allereerste Afrikaanse encyclopedie, niet kon voltooien voor zijn overlijden. Hij kwam niet verder dan de letter N.

Vanaf 22 oktober zal N – The Madness of Reason ook in de Nederlandse filmtheaters te zien zijn.  Op 15 en 16 oktober vinden er speciale vertoningen plaats in EYE in Amsterdam, in aanwezigheid van Peter Krüger en Ben Okri.