Morgen gaat het Movies that Matter filmfestival van start in Den Haag. Het mensenrechten filmfestival duurt dit jaar twee dagen langer en eindigt op 28 maart.

Tijdens Movies that Matter zullen twee documentaires te zien zijn die Cinema Delicatessen later dit jaar in de filmtheaters uitbrengt. Allereerst The Look of Silence, het vervolg op het meesterwerk The Act of Killing, dat eerder haar Nederlandse première kende op hetzelfde festival. Regisseur Joshua Oppenheimer zal in het laatste weekend van het festival zelf aanwezig zijn bij de vertoningen van zijn film. The Look of Silence gaat direct na het filmfestival de filmtheaters in de rest van Nederland in. Vanaf 2 april is de met prijzen overladen documentaire te zien in o.a. Amsterdam, Den Bosch, Enschede, Haarlem, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.

Daarnaast zal de Oscarwinnaar (2015) CITIZENFOUR driemaal op het filmfestival te zien zijn. Laura Poitras’ unieke documentaire over klokkenluider Edward Snowden zal vanaf 28 mei i.s.m. IDFA in de filmtheaters worden uitgebracht.

Speciale vertoningen:
The Look of Silence – Nagesprek met regisseur Joshua Oppenheimer en Yusuf Sudrajat
vrijdag 27 maart 2015 – 20:00
Theater aan het Spui 1

The Look of Silence – Nagesprek met regisseur Joshua Oppenheimer en Yusuf Sudrajat
zaterdag 28 maart 2015 – 20:00
Theater aan het Spui 2

CITIZENFOUR – Dana Linssen in gesprek met Quirine Eijkman
zondag 22 maart 2015 – 19:30
Theater aan het Spui 2

CITIZENFOUR – nageprek met James Spione (regisseur van Silenced)
maandag 23 maart 2015 – 17:15
Theater aan het Spui 1