Cinema Delicatessen en IDFA brengen onder de noemer IDFA’s Delicatessen gezamenlijk festivalfavorieten en prijswinnende documentaires op DVD uit. Recentelijk kwamen onder meer Joshua Oppenheimers met prijzen overladen The Act of Killing, IDFA Publieksprijswinnaar Twin Sisters, Victor Kossakovsky’s meesterwerk Vivan las Antipodas en IDFA-opener Return to Homs op DVD uit.

Vanaf 28 mei brengen Cinema Delicatessen en IDFA voor het eerst ook onder IDFA’s Delicatessen een documentaire uit op het grote doek. Oscarwinnaar CITIZENFOUR, die de Nederlandse première eerder tijdens IDFA kende, zal vanaf 28 mei onder de gezamenlijke noemer in een groot aantal filmtheaters te zien zijn.

CITIZENFOUR is niet alleen een gedetailleerd ooggetuigenverslag van de gesprekken en sfeer op de hotelkamer van Snowden, maar laat ook de verstrekkende gevolgen van de onthullingen en de reacties van de buitenwereld zien. De film is bovenal een beklemmende documentaire thriller over een van de meest spraakmakende schandalen van het afgelopen decennium: een schandaal waarvan de volle omvang tot op heden nog altijd niet duidelijk is.