In januari dit jaar ging de schitterende documentaire Burma Storybook in première op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De film van Petr Lom en Corinne van Egeraat was daarna tevens in de Nederlandse filmtheaters te zien en reist momenteel de hele wereld over op de verschillende filmfestivals. Maar het project van beide filmmakers stopt niet bij de film: in De Balie was ten tijde van de release de tentoonstelling Framing the Transition te zien, een fotoproject waarbij 12 Birmese fotografen – met training van zowel de filmmakers als de gerenommeerde fotografe Dana Lixenberg – de transitie in Myanmar vastleggen.

De volgende droom is het boek Burma Storybook: een fotografie en gedichten boek, met geweldige foto’s van de fotografe Dana Lixenberg, prachtig vormgegeven door ontwerper Jeroen Jas. Om die droom te realiseren zijn zij hun eerste crowdfunding actie gestart via Kickstarter. Corinne en Petr schrijven het volgende hierover:

We willen het boek heel graag mee ‘naar huis’ nemen, naar Myanmar, in juni.

We gaan het boek zelf uitbrengen, in een oplage van 1.000 stuks. Helaas is het ons niet gelukt het boek via de reguliere wegen te financieren. We zijn daarom op 3 mei een crowdfund campagne gestart om de drukkosten voor het boek te dekken. We zijn gelijk veelbelovend gestart met eerste sponsoren.

Het zou fantastisch zijn als jullie ons willen helpen om ons boek te realiseren.

Je krijgt daar ook wat moois voor terug – naast onze eeuwige dank (en die van de dichters) – hebben we als tegenprestatie bijvoorbeeld gesigneerde boeken, fotoprints van Dana Lixenberg uit het boek in gelimiteerde oplage (niet regulier te koop) en speciale (VIP) Burma Storybook filmvertoningen.

Helpen jullie de makers van dit boek én de Birmese dichters met het realiseren van dit boek? Doe dan een bijdrage op de Kickstarter pagina en ontvang het (e-)boek en leuke extra’s.