Gisteravond werden in Het Ketelhuis in Amsterdam de nominaties voor de Gouden Kalveren bekend gemaakt. Drie films die wij in het afgelopen jaar in de filmtheaters uitbrachten komen in aanmerking voor het felbegeerde beeldje; A Strange Love Affair with Ego maakt zelfs kans op twee Kalveren.

In de categorie Beste Lange Documentaire dingen A Family Affair (Tom Fassaert // Conijn Film) en A Strange Love Affair with Ego (Ester Gould // Zuidenwind Filmprodukties) mee naar de belangrijke prijs. Andere genomineerden zijn Garage 2.0 (tevens geproduceerd door ‘Ego’ producent Joost Seelen), Little Angels en Onder de oppervlakte.

In de categorie Beste Korte Documentaire gaan de zusjes Ilse en Femke van Velzen op voor hun tweede Gouden Kalf. Hun imposante A Haunting History is één van de drie genomineerden in deze categorie. Andere kanshebbers zijn De tegenprestatie en De wereld volgens Monsieur Khiar.

Tenslotte is A Strange Love Affair with Ego (Marc Lizier) tevens genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. De documentaire neemt het op tegen vier fictiefilms: Beyond Sleep, De Grote Zwaen, Knielen op een bed violen en Publieke Werken.

De lijst met alle genomineerden vind je hier.