Genesis 2.0 opent IDFA Groningen

Sinds een aantal jaar organiseert het Groninger Forum een prachtige satelliet-editie van IDFA. Dit jaar mogen we trots vermelden dat Genesis 2.0 van Christian Frei op donderdag 22 november de openingsfilm van het vierdaagse festival is. In Genesis 2.0 volgen we jagers die elke zomer naar de afgelegen Nieuw-Siberische Eilanden trekken om de kostbare slagtanden van de wollige mammoet te zoeken. Tegelijkertijd is een los verbond van internationale wetenschappers bezig met het klonen van diezelfde mammoet. Epische en visueel wonderschone documentaire over grote en kleine dromen, en de mogelijke gevolgen van de revolutie binnen de synthetische biologie. Genesis 2.0 is op 23 november nog een keer te zien in Groningen.

Maar Genesis 2.0, die vanaf 10 januari te zien is in de filmtheaters en op Picl, is niet de enige titel uit onze catalogus die Groningen aandoet:

  • Jij bent mijn vriend (22/11 + Q&A, 23/11, 24/11, 25/11)
  • Kabul, City in the Wind (24/11)
  • Heartbound (24/11)
  • Het wonder van Le Petit Prince (24/11, 25/11)
  • ‘Nu verandert er langzaam iets’ (24/11 + Q&A)

De kaartverkoop is inmiddels begonnen. De website van Groninger Forum biedt meer informatie over het programma en kaartverkoop.

In Nijmegen organiseert LUX ook een kleinere satelliet-editie van IDFA. Daar zijn ‘Nu verandert er langzaam iets’, Het wonder van Le Petit Prince en Jij bent mijn vriend (+ Q&A) te zien. Meer informatie is te vinden op de website van LUX.