Genesis 2.0 en Heartbound naar IDFA

In de maand oktober onthult IDFA elke dinsdag een aantal nieuwe programma’s. Zojuist is bekendgemaakt dat onze documentaires Heartbound en Genesis 2.0 hun Nederlandse première op IDFA zullen beleven.

Heartbound is de nieuwe documentaire van Janus Metz (Armadillo, Borg/McEnroe, True Detective) in samenwerking met Sine Plambech. De documentaire ging in wereldpremière op het prestigieuze filmfestival van Toronto (TIFF), had vervolgens de Europese première op het filmfestival van Zurich en wordt op IDFA vertoond binnen het ‘Best of Fests’ programma. De bekroonde regisseur Metz en zijn vrouw Plambech volgden tien jaar lang vier Thais-Deense stellen levend in het Deense Jutland. Het resultaat is een intieme en aangrijpende kroniek over liefde en romantiek, dromen en tegenslagen, leven en dood en wat het begrip familie in diverse culturen inhoudt. Heartbound is gecoproduceerd door het Nederlandse BALDR Film en is vanaf 13 december in de filmtheaters te zien.

Genesis 2.0 kende een vliegende start eerder dit jaar door een prijs te winnen op het prestigieuze Sundance filmfestival. De documentaire van Christian Frei (War Photographer) wordt op IDFA vertoond in het ‘Masters’ programma. In Genesis 2.0 zoeken jagers naar slagtanden van uitgestorven mammoeten op de afgelegen Nieuw-Siberische Eilanden in de Noordelijke IJszee. Op een dag ontdekken ze een verrassend goed geconserveerde karkas van een mammoet. Het opnieuw tot leven brengen van de wollige mammoet is de eerste stap in de volgende grote technologische revolutie: genetica. Het kan zo maar onze wereld op zijn kop zetten. The Hollywood Reporter omschreef Genesis 2.0  als ‘a double-stranded helix of a real-life thriller, chilling and unforgettable.’ Genesis 2.0 is vanaf 10 januari in de filmtheaters te zien.