In het kader van City Food & Film Festival on Tour, was Constructing Albert afgelopen maandag te zien in LantarenVenster in Rotterdam. De bezoekers die op tijd een kaartje wisten te bemachtigen, konden voorafgaand aan de film een walking dinner met wijnarrangement genieten. HMB Restaurant had voor deze speciale vertoning vijf prachtige gangen op tafel gezet voorafgaand aan de film. Dat is maar goed ook, want tijdens de film loop je het risico dat je gaat watertanden.

Constructing Albert neemt je mee in het verhaal van underdog-Chef Albert Adrià, die probeert uit de schaduw van zijn oudere broer, de wereldberoemde Chef Ferran Adrià, te stappen. Het doel: een van de beste restaurants ter wereld te openen. De film zal nog te zien zijn tijdens verschillende speciale vertoningen in Nederlandse filmtheaters, waaronder bijvoorbeeld op 11 juli in FC Hyena in samenwerking met een hapje geserveerd door Restaurant Nieuw Terrein (meer info).

Verder staan er ook nog twee andere food-films op het menu: Schumann’s Bar Talks en Ramen Heads, borden vol met bijzondere vertoningen en speciale gasten. Houd deze of deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven.