Vanaf vandaag is de expositie Framing the Transition te zien in de De Balie. 12 Birmese fotografen leggen de transitie in Myanmar vast: daarbij richten ze zich op een aantal prangende kwesties rondom mensenrechten in Myanmar; een land dat zich in een periode van grote historische en sociale verandering bevindt. Ze geven een krachtige en intieme kijk op verschillende onderwerpen zoals migrantenarbeid, provinciale armoede, milieuschade, drugsmisbruik, etnische conflicten en LGBT-rechten. Alles verteld tegen de achtergrond van een land dat zich staande probeert te houden in een wereld waarin economische globalisering steeds meer haar stempel drukt. De foto’s laten de aanhoudende noodzakelijkheid van verandering in Myanmar zien; een land dat zich pas recentelijk van haar duistere geschiedenis begint te ontdoen. Framing The Transition wordt gesponsord door het Mensenrechtenfonds en de Nederlandse ambassade in Myanmar.

Framing The Transition is het resultaat van een workshop die werd begeleid door filmmaker Petr Lom en de gerenommeerde Nederlandse fotograaf Dana Lixenberg. Het project is een productie van ZIN Producties van Corinne van Egeraat, met Constant van Panhuys als productiebegeleider.

De tentoonstelling is gelieerd aan de documentaire Burma Storybook van Petr Lom en Corinne van Egeraat die vanaf 2 februari in filmtheaters in het hele land te zien is, waaronder ook De Balie.

De afgebeelde foto is van Nai Hong Sar. Voor gebruik van deze foto kun je contact opnemen met Hollandse Hoogte.
Voor distributie en sales: Hollandse Hoogte. Meer informatie over de expositie en het project: www.framingthetransition.org