Helaas is Movies that Matter Festival 2020, dat plaats zou vinden van 20 t/m 28 maart, gecanceld vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Vijf van onze Delicatessen zouden op het festival te zien zijn, waaronder Lamentations of Judas, de openingsfilm. Gelukkig zijn onze nieuwste documentaires ook online te bekijken. Movies that Matter biedt namelijk een aantal geselecteerde films aan op het online filmplatform Picl: Lamentations of Judas, Prison for Profit, Allen Tegen Allen en Angels on Diamond Street. Per film betaal je €8,50 en daarvoor heb je 48 uur toegang. Op moviesthatmatter.nl worden de komende dagen ook korte interviews met verschillende makers geplaatst. Genoeg te zien dus!

Openingsfilm: Lamentations of Judas
Regie: Boris Gerrets
Dutch Movies Matter Competitie
Te zien van 20 t/m 22 maart op Picl
Ooit vochten Angolese soldaten de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. Ze waren onderdeel van het beruchte Battalion 32. Achtergelaten op de rand van de Kalahari Desert, vormen de overgebleven oud-strijders de hoofdpersonen in een film over schuld, verraad en vrije wil. Filmmaker Boris Gerrets haalt oude wonden open in een poging tot verlossing.

Prison for Profit
Regie: Ilse en Femke van Velzen
Dutch Movies Matter Competitie
Te zien van 20 t/m 28 maart op Picl
Prison for Profit toont op kritische wijze aan wat er gebeurt als een overheidstaak zoals detentie wordt uitbesteed aan machtige internationale bedrijven. Welke negatieve gevolgen gaat deze trend – de toenemende privatisering – hebben voor de samenleving?

Allen Tegen Allen
Regie: Luuk Bouwman
Dutch Movies Matter Competitie
Te zien van 20 t/m 28 maart op Picl
Wat is een fascist? Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? Allen Tegen Allen onderzoekt deze vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vooroorlogse fascisme in Nederland.

Angels on Diamond Street
Regie: Corinne van Egeraat en Petr Lom
Te zien van 20 t/m 28 maart op Picl
Barbara, Mamie en pastoor Renee zijn de drie bijzonder sterke vrouwen die The Advocate Cafe bestieren, de gaarkeuken in de Church of the Advocate in Noord-Philadelphia. Wanneer de ongedocumenteerde Mexicaanse familie van Carmela Hernandez aanklopt voor hulp, aarzelen de vrouwen geen seconde: ‘Carmela’s verhaal is ons verhaal.’