De documentaire I Am Not Your Negro van Raoul Peck is geselecteerd voor het internationale filmfestival van Berlijn, waar het zijn Europese première zal hebben. De documentaire ging in wereldpremière op het internationale filmfestival van Toronto, waar de film door het publiek werd verkozen tot Beste Documentaire. De documentaire over James Baldwin en de realiteit van zwarte mensen in de Verenigde Staten werd nadien meerdere malen bekroond met publieksprijzen op o.a. de filmfestivals van Chicago en Hamptons en de Creative Recognition Award for Best Writing door de International Documentary Association.

I Am Not Your Negro is onderdeel van het speciale Panorama themaprogramma ‘Reclaiming Black History’ dat een een focus heeft op de geschiedenis van zwarte mensen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika.

Cinema Delicatessen brengt I Am Not Your Negro in samenwerking met IDFA vanaf  11 mei 2017 uit in de Nederlandse filmtheaters.

Zie onze filmpagina voor meer informatie over de film en de teaser. Lees hier het complete persbericht van de Berlinale.