Ze beheersten vorige week weer de voorpagina’s van de Amerikaanse kranten, en zelfs de Nederlandse media stonden vol met het laatste nieuws over het politieke glamour koppel: Anthony Weiner en Huma Abedin.

Weiner ging wéér in de fout. En voor Abedin, de belangrijkste politieke adviseur van de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton, was de maat vol. Maar wie zijn Weiner en Abedin nu eigenlijk? En waarom besteden de media zoveel aandacht aan dit koppel?

De hilarische én tragische documentaire Weiner volgt Weiner en Abedin in Weiners gooi naar een wederopstanding als burgemeester van New York, een aantal jaar terug.

In samenwerking met De Balie (10 en 12 september), LantarenVenster (9 september) en Filmtheater ’t Hoogt (10, 11 en 12 september) organiseren wij speciale voorpremières van de documentaire die vanaf 29 september in filmtheaters in het land te zien is. Daarnaast organiseren wij op 15 september in samenwerking met Filmhuis Den Haag en het Montesquieu Instituut een heel bijzondere vertoning waarbij na de vertoning een discussie zal worden gevoerd met Kristof Jacobs, universitair docent politicolgie & Maarten Hijink, persvoorlichter en campagnemedewerker SP / Emile Roemer.

Terugkijken >> Weiner bij De Wereld Draait Door, Weiner bij EenVandaag