De filmtheaters gaan weer open!

Na bijna 2,5 maand gesloten te zijn geweest, gaan de filmtheaters op 1 juni weer open! Wij zijn ontzettend blij dat onze documentaires straks weer op het grote doek te zien zullen zijn.

Op 18 juni komen wij meteen met een mooie release! Vanaf dan zal Martin Margiela: In His Own Words te zien zijn in de bioscopen en op Picl. In Martin Margiela: In His Own Words verbeeldt regisseur Reiner Holzemer een intiem portret van een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers van zijn tijd. In twintig jaar tijd en met 41 collecties zorgde Margiela voor oproer en verbazing in de modewereld. Dat alles zonder ooit een woord te wisselen met de pers of zijn gezicht aan het publiek te tonen. Voor het eerst geeft Margiela in deze documentaire een kijkje in zijn leven, zijn werk en zijn jeugd. Zijn handen en stem gidsen de kijker van zijn kinderjaren en studies naar het oprichten van zijn modehuis en zijn uiteindelijke, plotselinge vertrek uit de modewereld. Een deel van het mysterie blijft wel behouden, want ook in de ze documentaire toont Margiela zijn gezicht niet.

Vervolgens zal vanaf 9 juli Collective in de bioscopen te zien zijn. Op 6 augustus volgt de Movies that Matter-openingsfilm Lamentations of Judas en op 8 augustus – Wereld Kattendag – keert CatVideoFest met een gloednieuwe 2020 editie terug in de filmtheaters! Op 1 oktober en 15 oktober gaan respectievelijk Allen Tegen Allen en Prison for Profit uit in de bioscoop. Beide releases waren uitgesteld vanwege de sluiting van de filmtheaters.

We hebben er even op moeten wachten, maar we mogen bijna weer!