Aanstaande vrijdag gaat Movies that Matter festival in Den Haag weer van start. Op het mensenrechten filmfestival zullen dit jaar een aantal films van Cinema Delicatessen te zien zijn, waaronder de documentaire The Bastard, die haar wereldpremière zal hebben op zondag 25 maart. In de documentaire van Floris-Jan van Luyn krijgt een Friese fietsenmaker op een dag het onwaarschijnlijke bericht dat hij een Ethiopische halfbroer heeft. Hij heet Daniel en zit gevangen in een dodencel in Addis Abeba. Dat nieuws is het startpunt van een onthutsende familiegeschiedenis. Over een verstoten kind dat opgroeit voor galg en rad, en een bejaarde vader die niet langer kan ontkomen aan zijn inmiddels volwassen bastaardzoon.
Daniel koestert grote wrok en hunkert naar de erkenning. Maar zijn vader wil er niets van weten, al was het naar omdat Daniel zwart is. Een DNA-test veroordeelt ze tot elkaar. En dan blijken vader en zoon meer met elkaar gemeen te hebben dan ze ooit zouden willen toegeven.

Verder is ook bioscoophit I Am Not Your Negro nog tijdens het festival te zien in het ‘Chosen by You’-programma. De vijf films in dit programma (waaronder tevens Oscar winnaar Moonlight) zijn door het publiek gekozen.

Tenslotte zijn de documentaires Amal en Piripkura, die nu te zien zijn in ons rondreizende Best of IDFA on Tour programma, ook tijdens het festival in Den Haag te zien.

Voor meer informatie en kaarten: www.moviesthatmatter.nl