Aanstaande vrijdag begint in Maastricht de eerste editie van het cross-border documentaire film festival Docfest, waar Cinema Delicatessen met Borders, Last Hijack, Naziha’s Lente en Project Wild Thing is vertegenwoordigd.

Docfest is een toegankelijk documentaire filmfestival met een grensoverschrijdend karakter. Rondom het thema grens in de breedste zin van het woord, worden documentairefilms en hun makers in de schijnwerpers gezet. In de films staan mensen, hun verhalen, levens en werelden, centraal.

De data en speeltijden van  films van Cinema Delicatessen zijn hieronder te vinden.

Borders – zaterdag 19 september 14:30u – met na afloop een debat met regisseur Jacqueline van Vugt over migratie, hoe je hier als mens mee omgaat en hoe zij Borders heeft kunnen filmen. Aan het debat doen ook Sergej Kreso (filmmaker in focus) en Maher Al Sabbagh (documentairemaker) mee. Zij zijn beiden ooit gevlucht uit hun land van herkomst. Ook vanuit het AZC en de organisatie ‘Not just a number’ Maastricht zijn er sprekers.
Last Hijack – vrijdag 18 september 09:30u
Naziha’s Lente – zaterdag 19 september 10:00u & 17:00u
Project Wild Thing – zaterdag 19 september 19:00u

Docfest vindt op vrijdag 18 en zaterdag 19 september plaats in en rondom het Sphinxkwartier in Maastricht. Meer informatie over het festival is te vinden op de website.