November staat met IDFA in het teken van de documentaire. We hebben daarom de handen ineen geslagen met FC Hyena voor een maand boordevol prachtige programma’s! De hele maand november zal elke dinsdag een documentaire van Cinema Delicatessen vertoond worden bij FC Hyena, in combinatie met bijzondere sprekers, partijen en randzaken. Het programma is als volgt:

•  7 November – WEINER (een avond met A.J. Boekestijn)
De intrigerende politieke docu Weiner is momenteel natuurlijk extra relevant, al is het maar omdat lijdend voorwerp Anthony Weiner onlangs veroordeeld is tot 21 maanden celstraf. Arend-Jan Boekestein zal op deze avond bespreken waarom Weiner zo’n intrigerend en tragisch icoon van onze tijd is.
Het Facebook-evenement: Filmvertoning Weiner + Talk met Arend Jan Boekestijn

•  14 November – CITIZENFOUR (een avond met Bits of Freedom)
Een van de belangrijkse documentaires over privacy op het web van de afgelopen jaren is ongetwijfeld Citizenfour: ‘een minutieus, nagelbijtend spannend verslag van de gebeurtenissen in Edward Snowdens hotelkamer; een real life-spionage- annex paranoia-thriller.’
Met inleiding van: Bits of Freedom

•  21 November – ZOMBIE
Zom-bewonderaar Billy Pols (1977), zelf skateboarder, blaast in zijn documentaire portret Zombie: The Resurrection of Tim Zom de reputatie van topskateboarder Zom eerst vakkundig op tot mythische proporties, voor hij iedereen die hem denkt te kennen aan het woord laat over de jongen achter de mythe.
Met inleiding van: t.b.a.

•  28 November – DE VAN WAVEREN TAPES (een avond met Wim van der Aar )
In 1996 vindt Van der Aar op de Amsterdamse Waterloopleinmarkt 29 audiobanden uit de jaren zeventig met daarop voornamelijk privételefoongesprekken van Guido van Waveren (1944-2006), waarop hij deze bijzondere docu maakte.
Met inleiding van: filmmaker Wim van der Aar