De Groene Filmclub vertoont iedere maand een online film. Meestal is dit een journalistieke documentaire met een actueel thema. Deze film wordt dan ingeleid door door een van de redacteuren van De Groene Amsterdammer, waarbij er ruim voorzien wordt van achtergrondverhalen.
Het leuke is, dat de film van deze maand én die van volgende maand van Cinema Delicatessen zijn! Deze maand is The Act of Killing van Joshua Oppenheimer te zien. De film belicht de straffeloosheid waarmee hoofdpersoon Anwar Congo en andere machthebbers in het huidige Indonesië kunnen pronken met hun aandeel in de communistenjacht van 1965. Oppenheimer laat Congo en zijn kompaan Herman Koto hun daden naspelen in hun favoriete filmgenres.
Volgende maand is een andere delicatesse van ons te zien; Return to Homs, een zeldzaam intiem portret, gefilmd van augustus 2011 tot augustus 2013, van een groep jonge revolutionaire vrienden in de miljoenenstad Homs in West-Syrië. Ze dromen ervan dat hun land wordt bevrijd van president Bashar al-Assad, en strijden voor rechtvaardigheid via vreedzaam protest. Naarmate het leger harder optreedt en hun stad in een spookstad verandert, veranderen de jongemannen in gewapende rebellen.

Als abonnee van De Groene Amsterdammer heb je gratis toegang tot de filmclub.