Ook dit jaar hebben IDFA en Cinema Delicatessen de handen weer ineen geslagen om een mooi programma van winnaars en festival favorieten samen te stellen dat een aantal maanden door de filmtheaters in Nederland zal reizen, van Leeuwarden tot Maastricht en van Middelburg tot Oosterbeek.

In een heel mooi jaar vol sterke documentaires is een divers programma gekozen: van de winnaar van de Special Jury Award voor beste documentaire gemaakt door een filmstudent tot de grote winnaar van de hoofdcompetitie. We zetten de films in het Best of IDFA on Tour programma voor jullie op een rij:

// Close Ties van Zofia Kowalewska, winnaar van de IDFA Special Jury Award for Student Documentary
Liefdevol portret van een kibbelend echtpaar dat alle stormen lijkt te hebben overleefd. Tijdens een familiediner valt alles op zijn plek.

// The Grown-Ups van Maite Alberdi, winnaar van de Award for Best Female-Directed Documentary.
Ontroerende en confronterende observaties van vier Chileense volwassenen met Down. Zij zijn klaar voor het echte leven, hun omgeving echter niet.

// Nowhere to Hide van Zaradasht Ahmed, winnaar van de IDFA Award for Best-Feature Length Documentary.
Verontrustend ooggetuigenverslag van een Iraakse verpleegkundige en familievader die moet vluchten als zijn woonplaats in handen valt van IS.

// Plastic China van Jiu-liang Wang, winnaar van de IDFA Special Jury Award for First Appearance.
Yi Jie woont met haar familie bij een primitief recyclingfabriekje. Haar wereld bestaat uit bergen plastic afval uit Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Ook dit jaar zijn de kaarten weer €25. Dit jaar zijn er tevens een aantal speciale kortingstarieven: Met Cineville kun je gratis (!) naar het filmprogramma. Enkele filmtheaters met leden/abonnees bieden een speciaal kortingstarief aan van €22,50. En tenslotte is het dit jaar voor het eerst mogelijk om met de VIP kaart van de BankGiro Loterij met 20% korting naar The Best of IDFA on tour te gaan. Kaarthouders betalen op vertoon van de pas slechts €20. De korting is geldig voor maximaal 2 personen per kaart. Informeer bij jouw lokale filmtheater naar de voorwaarden van de verschillende kortingstarieven.

Voor een compleet overzicht van de vertoningslocaties en -data, verwijzen we je graag onze speciale filmpagina. De kick-off is op 21 januari 2017.

Wisten jullie al dat Cinema Delicatessen naast dit schitterende filmprogramma nog meer documentaires die op IDFA te zien waren naar de filmtheaters brengt?
Momenteel zijn de IDFA-openingsfilm Stranger in Paradise , Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert en bioscoophit De kinderen van Juf Kiet in de filmtheaters te zien. Vanaf aanstaande donderdag (15 december) is ook de bijzondere documentaire China’s Van Goghs te zien door het land. Verder komen How to Meet a Mermaid (5 januari) en Zaatari Djinn (2 maart) nog naar het grote doek.