Veearts Maaike

De laatste documentaire van Gouden Kalf winnaars Musch & Tinbergen!

‘Een film die wat ons betreft elke liefdesbriefschrijvende kandidaat van Boer zoekt Vrouw zou moeten zien. En verder natuurlijk iedereen.’ – Opzij

‘Veearts Maaike is de observerende documentaire op z’n best: alsof je zelf op de achterbank zit tussen het draagbare echo-apparaat en de mouwlange wegwerphandschoenen. Musch en Tinbergen troffen een ideale hoofdpersoon: welbespraakt, gepassioneerd, camerageniek, en op een kruispunt in haar leven: tussen beroep en beleid.’ – NRC

‘Een indringende inkijk in het werk van een veearts.’ – Het Parool

‘Een indrukwekkend boerenportret.’ – De Telegraaf

‘De Nederlandse veehouderij heeft er met Maaike van den Berg een formidabele woordvoerder bij.’ – Filmkrant

De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen (RotvosMeesTV) volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af.

Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.

Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

Nu te zien op Vimeo on Demand en te koop op DVD!

Meer Veearts Maaike
Kijken: Maaike van den Berg bij Jinek
Lezen en kijken: ‘Veearts uit Loppersum heeft hoofdrol in film’Nieuwe Oogst
Lezen: ‘Emotioneel portret van betrokken veearts’Filmkrant
Lezen: ‘Ik heb een droom’ (interview met Maaike)Trouw
Luisteren: ‘Interview Tijs Tinbergen’, VPRO Nooit Meer Slapen

foto uitsnede uit foto copyright Yvonne Witte