Time Trial

‘Een schitterende documentaire.’ – Het is Koers

‘Impressionistische, bij vlagen fenomenale wielerdocumentaire, die de kijker de opwinding, de monotonie en de vaak onmenselijke omstandigheden van het koersen van binnenuit laat ervaren.’ – de Volkskrant

‘Prachtig trieste afscheidsfilm.’ – ★★★★, NRC

Het einde van een sportcarrière is een race tegen de klok en een gevecht met de onvermijdelijke ondergang. De verslavende behoefte om te blijven strijden tart elke logica en zorgt voor een tegelijk fascinerend en pijnlijk drama. Time Trial neemt ons mee naar de laatste wedstrijden in de carrière van profwielrenner David Millar. Mag hij nog één keer zijn kunsten vertonen in de Tour de France?

We zitten midden in het peloton, zien af tijdens onmogelijke beklimmingen, vliegen mee tijdens levensgevaarlijke afdalingen en liggen na afloop naast hem in de hotelkamers om te recupereren. We rijden mee in een volgauto, een bron van comfort, bevoorrading en korte verlichting van de kou. En we weten dat met elke afgelegde kilometer de definitieve eindstreep dichterbij komt. Met gebruik van vernieuwende cameravoering en een soundtrack van de Amerikaanse componist Dan Deacon brengt Time Trial ons heel dicht bij David Millar en toont hoe de menselijke geest gedreven wordt door krachten die dieper zijn dan succes en roem.

Online te zien op Vitamine Cineville ons Vimeo on Demand kanaal.