Possessed

Wereldpremière Hivos Tiger Competition, IFFR 2018

Internationale première op CPH:DOX 2018

‘Een post-internet spookverhaal. Een beeldessay over hoe je, als je altijd verbonden bent met alles en iedereen uiteindelijk een geest wordt in je eigen leven.’ – De Filmkrant

‘Prikkelende film […] Het is verfrissend dat Possessed de kritiek op de moderne wereld nu eens niet richt op de zogenaamde leeghoofdige jongere generatie, maar op het failliet van de oudere generatie.’ – Het Parool

Een jonge hoofdpersoon (Olivia Lonsdale) stuit diep in het voormalige Joegoslavië op de erfenis van het communisme: ingestorte gebouwen, verlaten vliegvelden, achtergelaten boeken. Die botsing met de geschiedenis maakt haar melancholiek en brengt bijna vergeten emoties naar boven. Ze begint na te denken over de toekomst.

Possessed verbeeldt de effecten van de smartphone op onze maatschappij en ons zelfbeeld. Vergezeld van analyses door de politicologen Alex Williams en Nick Srnicek leggen de filmmakers met een stroom van associatieve, poëtische beelden en confronterende found footage een prikkelend verband tussen empathie, politiek en solidariteit.

Possessed is gemaakt door het kunstenaarsduo Vinca Kruk en Daniel van der Velden, beter bekend als Metahaven, en de veelbekroonde documentairemaker Rob Schröder.

Online te zien op ons Vimeo on Demand kanaal.

For international inquiries, please contact the producer of the film: Dutch Mountain Film.

>> Lees hier het interview van De Filmkrant met Metahaven