Louis Theroux: My Scientology Movie

‘Absurdly funny.’ – The Huffington Post

Via een alternatieve route weet Theroux zo toch iets van de controversiële kerk te laten zien. Hij doet dat op vertrouwd charmante wijze, met onderkoelde Engelse humor en een open, relaxte houding. – Trouw

Meester-interviewer Theroux – ★★★★, VPRO Cinema

Journalist en programmamaker Louis Theroux  is gefascineerd door religie en heeft veel ervaring in het omgaan met excentriek en extreem gedrag. Hij zit niet bij de pakken neer als zijn verzoek het hoofdkwartier van de Scientology Church te bezoeken wordt geweigerd. Geïnspireerd door de filmtechnieken die de Church zelf gebruikt en geholpen door voormalige leden, huurt hij acteurs in om Tom Cruise en Scientology-leider David Miscavige na te spelen en zo inzicht te krijgen in de werkwijze van de organisatie.

In een bizarre twist ontdekt Theroux dat de Church tegelijk een film over hem maakt. De documentaire My Scientology Movie van Oscar winnend producent Simon Chinn (Searching for Sugar Man, Man on Wire), vol komische momenten en onverwachte verwikkelingen, is daardoor nog vreemder dan fictie.

Kaarten voor de vertoningen in filmtheaters koop je direct bij de filmtheaters!

Verkrijgbaar op DVD en online te huur op iTunes en Innergy.world.