Jungle Rudy

In 1928 wordt Rudolf Truffino geboren als derde zoon van een Haagse bankier van Italiaanse afkomst. De jongen groeit op in een voor die tijd ongekende luxe, maar op het moment dat hem gevraagd wordt in de voetsporen van zijn vader te treden keert hij alles en iedereen de rug toe. Rudy wil weg. Weg van het leven dat voor hem is bedacht.

Zo’n 75 jaar later krijgen drie blonde vrouwen diep in het Venezolaanse regenwoud bezoek van filmmaker Rob Smits. Hij is op zoek naar het mysterie van hun inmiddels overleden vader, een wereldberoemde avonturier die al snel de bijnaam ‘Jungle Rudy’ kreeg. Wat bezielde hem zo resoluut zijn Hollandse rijkeluisleventje achter te laten en de gevaren van de jungle op te zoeken?

Vlak na de tweede wereldoorlog vertrekt de jonge Rudy naar Zuid Amerika. Rudy vestigt zich in het regenwoud van Venezuela en verkent in zijn eentje gebieden waar geen mens ooit liep. Terwijl hij ronddoolt schrijft zijn vader verbitterde brieven. Op een dag wordt Rudy, uitgemergeld en door bacteriën aangevreten, van de hongersdood gered door een kleine indianenstam vlakbij ’s werelds hoogste waterval de Angel Falls.

Zijn avonturen worden breed uitgemeten in de krant en ‘Jungle Rudy’ sticht vlak bij de waterval een succesvol vakantiekamp voor ’s werelds rijkste en grootste beroemdheden. Onder de gasten bevinden zich prins Bernard, prins Charles, de Canadese president Trudeau, regisseur Werner Herzog, astronaut Neil Armstrong en Keizerin Farah Dibah – maar ook Gerti, een avontuurlijke Oostenrijkse toeriste met wie Rudy prompt trouwt en drie dochters krijgt. Rudy’s vader leest het later in een krant.

Terwijl de drie zusters opgroeien in de weelderige wildernis van het kamp, groeien hun ouders langzaam uit elkaar. Na de dood van Gerti vervreemden de dochters van hun excentrieke vader. Rudy ziet met lede ogen hoe, mede door zijn eigen inspanningen, de maagdelijke jungle wordt verstoord door motorbootjes vol ordinaire toeristen.

Tien jaar nadat ‘Jungle Rudy’ eenzaam in zijn hangmat overleed vragen zijn dochters zich nog steeds af wat te doen. Het kamp bestaat nog steeds. Moeten ze de droom van hun legendarische vader voortzetten of terugkeren naar de beschaving?