IDFA Junior on Tour

Familieprogramma vanaf 8 jaar met de mooiste jeugddocumentaires.

The Fencing Champion (27′)
De jonge Ruben is een groot schermtalent in Denemarken. Hij wordt gevolgd tijdens een periode waarin hij – samen met zijn vriendinnetje Marie – naar internationale toernooien gaat. Daar blijkt dat zijn mentale veerkracht nogal tekortschiet. Met oog voor detail en lichaamstaal worden Rubens schreden op sportief en romantisch gebied geregistreerd.

Giovanni en het waterballet (17′)
Als enige jongen loopt de tienjarige Giovanni rond in een wereld van badpakken, speldjes, glittermake-up en kirrende meisjes. Al vier jaar heeft hij een droom: om als eerste jongen naar het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen te gaan. Daarvoor moet hij nog één moeilijk examen halen, dat over vier weken plaatsvindt. De documentaire van Astrid Bussink werd tijdens IDFA bekroond tot Beste Nederlandse Jeugddocumentaire van 2014.

Johan (15′)
Johan is net nieuw bij de scouting en mag voor het eerst mee op kamp. Op pad met een zware tas op je rug, slapen in een tent in het bos en vooral: je draai moeten vinden in een groep met allemaal onbekenden. Voor Johan is het overleven geblazen.

Anne vliegt (21′)
Wie de elfjarige Anne ziet fietsen, over hekken klimmen of op een trampoline springen, ziet een normale vrolijke meid. Toch zit ze ergens mee: Anne heeft het syndroom van Gilles de la Tourette. Als ze moe is of stil moet zitten in de klas, spelen haar tics op. Desondanks probeert ze zo gewoon mogelijk door het leven te gaan. Moderne klassieker!