IDFA Junior on Tour

IDFA Junior on Tour is een feestelijk dagprogramma om kinderen in heel Nederland te laten genieten van Nederlandse en internationale jeugddocumentaires, waarin documentaires gecombineerd worden met nagesprekken en een workshop die gerelateerd is aan de films uit het programma. IDFA Junior on Tour komt in de voorjaarsvakantie langs verschillende theaters. Dit jaar zijn de volgende films te zien:

Dancing for You van Erlend E. Mo.
Noorwegen / Denemarken / Zweden, 2015. Lengte: 30 min.
Vilde (12) traint keihard om als eerste meisje het kampioenschap halling (een bijzondere Noorse volksdans) te winnen. In een fantastische scène halen zij en haar danscoach de meest fascinerende capriolen uit op verschillende plekken in de prachtige natuur. De ontroerende film gaat ook over Vilde’s diepe liefde voor haar zieke opa, die vecht tegen kanker.

Bubbly Big Top van Maike Backhaus en Tessa Langhans.
Duitsland, 2012. Lengte: 18 min.
Inkijkje in de levens van Madeleine (15) en Anthony (17), de twee oudste van de zeven telgen in een circusfamilie. Als ‘junior manager’ en ‘lead performer’ van Circus Bruselli reizen ze stad en land af. Hoewel de glamour van de show niet altijd overeenkomt met hun leven achter de schermen, zouden ze niks liever willen.

Hoofd vol dromen van Marinka de Jongh.
Nederland, 2015. Lengte: 20 min.
Ontwapenend en vrolijk portret van de sprankelende Anne Fee (10) en haar huisgenoten, twee innemende twintigers met een verstandelijke beperking. Samen schrijven ze een lied over hun dromen; ze willen alle drie beroemd worden. Maar terwijl ze hierover praten, blijken Bob en Olivier toch heel andere toekomstverwachtingen te hebben dan Anne Fee.

Kijk hier onder waar de tour bij jouw in de buurt langskomt:

flyer idfa junior