Christo: Walking on Water

‘Short on details but long on delight.’ – NY Times

‘A documentary that delights in capturing the act of creation […] a crowd-pleaser.’ – Variety

‘Een heerlijk inkijkje […] Paounov weet mooi de lyriek van Christo’s werk te vangen.’ – ★★★★, Trouw

‘Een onthullend en onthutsend inkijkje in de kunstwereld.’ – NRC

‘Een prachtige documentaire.’ – Het Parool

‘Een geestig portret van Christo.’ – de Volkskrant

‘Paniekzaaier, stresskip, kort lontje, charmante kwajongen en genie. Inpakkunstenaar Christo is het allemaal in de geestige documentaire.’ – De Telegraaf

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie.

In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur – gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

Naar aanleiding van het overlijden van Christo op 31 mei 2020, zal Christo: Walking on Water vanaf 11 juni 2020 te zien zijn bij Filmtheater HilversumForum GroningenCinema Amstelveen en Heerenstraat Theater, Wageningen. Klik op het theater voor tickets en meer info.

Nu te zien op Apple Tv (iTunes), Vimeo on Demand en op
PICL_Logo_RGB_Perzik

Meer Christo: Walking on Water
Luisteren: ‘Nieuwe documentaire inpakkunstenaar Christo’Nieuwsweekend, NPO Radio 1
Lezen: ‘Kunstenaar Christo wordt geportretteerd als een maniakaal genie’NRC
Lezen: ‘Walking on Water is intiem portret van Christo’Het Parool
Lezen: ‘De mythe van de grote kunstenaar’Universiteit Utrecht